Dennis Aulander, sportchef, Wetterbygdens basketball Foto: SVT

Wetterbygden närmar sig högsta basketligan

Uppdaterad
Publicerad

Wetterbygden Stars tog idag ett ytterligare steg närmare basketens högsta liga, Svenska basketligan, genom att vinna över Djurgården med 94-80 inför fullsatta läktare.

Stämningen var tät i Huskvarna sporthall. Wetterbygden slåss ju med Djurgården om andraplatsen i superettan, vilket skulle innebära spel i högsta basketligan.

Wetterbygden var tvungna att vinna söndagens match hemma mot Djurgården för att fortfarande kunna nå högsta ligan nästa säsong.

– Det är ju två fantastiska lag som jag tycker kanske hör hemma på den högsta nivån som svensk basket har att erbjuda, säger Dennis Aulander, sportchef i Wetterbygden.

– Att vi lyckas dra det längsta strået här idag känns ju monumentalt på alla sätt och vis.

Klarar Luleå

Nu måste laget vinna en sista match mot tabelljumbon Luleå, men det oroar inte lagets sportchef.

– Vinner vi inte den, så har vi ingenting i basketligan att göra.

Så ni kommer att vinna mot Luleå?

– Vi kommer att vinna mot Luleå.

Wetterbygdens basketball har bara funnits en kortare tid, men lyckats väldigt bra på både dam- och herrsidan.

– Vi startade ju det här projektet i somras, säger Dennis Aulander. Det känns nästan lite overkligt och sedan har vi ett damlag som har kvalificerat sig upp i år också.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.