Hör Henrik Allgurin, polis i Värnamo, berätta om arbetet med att hitta samband mellan de tre bilbränderna i Värnamo. Foto: Privat/SVT

Polisen letar samband mellan bilbränder

Uppdaterad
Publicerad

Polisen misstänker att de tre bilbränderna i Värnamo som skett under helgen är anlagda och letar nu efter samband mellan bilbränderna.

Enligt räddningstjänsten inträffade nattens bränder vid 2-tiden på en parkeringsplats. Det var två bilar som av okänd anledning fattade eld. Bränderna totalförstörde bilarna men ingen person kom till skada.

Polisen rubricerar händelsen som grov skadegörelse och har under natten sökt i området med hund. Ingen misstänkt finns i nuläget.

Foto: Privat

Flera bränder

Under natten till söndagen och natten till fredagen har flera bilar brunnit i Värnamo. Samtliga händelser har inträffat vid ungefär samma tid och det är parkerade bilar som av okänd anledning börjat brinna.

Polisen kommer nu undersöka om händelserna har något samband.

– Vi ska påbörja det arbetet nu. Och vi är så klart extra vaksamma på liknande händelser, säger Henrik Allgurin vid polisen i Värnamo.

– Vad tror ni att det här kan handla om?

– Det vet jag inte, och jag vill heller inte spekulera i det, säger Henrik Allgurin.

Se bilder i klippet från fredagens brand då ett tiotal bilar förstördes.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.