100 miljoner till LTU

Uppdaterad
Publicerad

Tre stora aktörer tillsammans med Luleå tekniska universitet satsar 100 miljoner kronor för att stärka forskningen vid universitetet.

Det är Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse, Länsstyrelsen i Norrbotten och Kempestiftelsen som tillsammans med Luleå tekniska universitet  satsar 100 miljoner kronor för att stärka nyrekryteringen av unga forskarstudenter och forskare till universitetet.

Bidrar med 50 miljoner kronor

Bland annat bidrar Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse med 50 miljoner kronor. En satsning som fokuseras främst på kompetensuppbyggnad inom rymdvetenskap och andra forskningsområden inom fysik.

–Det är en kraftfull förstärkning för oss och ett stort steg framåt för vår grundläggande forskning inom rymd, fysik och datavetenskap, säger Johan Sterte, rektor för Luleå tekniska universitet i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer