15-åring försvunnen sedan igår – stor sökinsats pågår

Uppdaterad
Publicerad

En 15-årig pojke försvann efter en promenad i Boden under måndagskvällen. Polisen har inlett ett stort sökpådrag – och vädjar nu om allmänhetens hjälp för att hitta pojken.

– Det är fyra minusgrader, mycket skog och han känner inte till området. Det är farligt att vara utomhus en hel natt nu, säger Michael Saveman, RLC-befäl på polisen.

Pojken försvann under en promenad vid 18-tiden på måndagskvällen. Enligt polisen bodde han där bara tillfälligt och är inte bekant med området.

Han sågs senast i närheten av länsväg 356 i höjd med Mjösjön intill byn Mjedsjön utanför Boden.

Under natten mot tisdagen gick polisen ut med en efterlysning. De har under kvällen och natten letat efter pojken med flera polispatruller och med hundar – men utan resultat.

Helikopter sätts in

– Vi har mycket resurser ute i med och med kylan och terrängen. Vi har åtta patruller ute inklusive hundpatruller. Vi hoppas få upp helikoptrar så fort som möjligt och har varit i kontakt med militären, säger Michael Saveman, RLC-befäl på polisen, vid 3-tiden på natten.

Vid 8-tiden på tisdagsmorgonen har polisen förutom egen personal och hundpatruller satt in hemvärnet samt helikopter i sökandet.

Polisen vädjar nu om allmänhetens hjälp för att hitta pojken. Pojken har tidigare hållit sig borta och kan antas försöka hålla sig undan från okända människor.

Pojken beskrivs som 1,80 cm lång med mörkt hår. När han försvann bar han en gul jacka, ljusa byxor och beige sneakers.

Polisen misstänker inget brott i samband med försvinnandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.