Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Karina Lidén om Arvidsjaurs kommuns inventering och den ökade efterfrågan på landsbygdsbostäder. Foto: Beatrice Karlsson/SVT

Så ska Arvidsjaur lösa bostadsbristen – fastighetsägare uppvaktas med brev

Uppdaterad
Publicerad

Nu har Arvidsjaur kommun skickat ut 150 brev till fastighetsägare i byarna Moskosel och Abborrträsk. Det är obebodda hus kommunen efterlyser för att möta den stora efterfrågan på bostäder. 

 – Vi ser helst att fastighetsägarna väcker liv i ödehusen, säger näringslivsutvecklaren Karina Lidén på Arvidsjaurs kommun. 

Arvidsjaurs kommun ser ett ökat intresse för att flytta till kommunen och framför allt till landsbygden. Eftersom bristen på bostäder är stor vill man nu få tag på obebodda hus. 

– Nu har Arvidsjaurs kommun inventerat 150 obebodda fastigheter i Moskosel och Abborrträsk. Vi hoppas att fastighetsägarna vill flytta till sin fastighet alternativt sälja eller hyra ut, säger Lidén.

Brev på väg till Glommers

Kartläggningen av obebodda hus i Arvidsjaur kommer att fortgå. Inom kort kommer personer som äger en fastighet i Glommersträsk, där de inte är folkbokförda, få ett brev hemskickat till sig.

I klippet berättar Karina och Karin om kommunens inventering och den ökade efterfrågan på landsbygdsbostäder. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.