Foto: TT

200 till korttidspermitteras på Scania i Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Det var under förra veckan som lastbilstillverkaren Scania Ferruform gick ut med att de korttidspermitterar 400 anställda. Nu är det klart att ytterligare 200 anställda permitteras till den 13 april på grund av den rådande situationen kring coronaviruset, covid-19.

P4 Norrbotten går ut med att de från och med måndag kommer att vara 600 anställda som är korttidspermitterade på Scania i Luleå.

Detta innebär att alla som är icke produktionsnära kommer att följa resten av personalen på samma ekonomiska kompromisser. De kommer att vara arbetsbefriade med 7,5 procent avdrag på lönen. 

Coronaviruset i Norrbotten

Till P4 Norrbotten berättar produktionschefen Ricky Carlsson att det endast är några få som har ett rullande schema och som håller igång de viktigaste maskinerna som man inte kan slå av.

Totalt har cirka 19 000 av Scanias anställda i Sverige fått besked om permittering på grund av att företaget inte får tag på komponenter som behövs till produktion från sydeuropa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Norrbotten

Mer i ämnet