Styckmordsmisstänkt inte psykiskt störd

Uppdaterad
Publicerad

Den 22-årige man som enligt Luleå tingsrätt styckmördade en 20-årig kvinna i Boden i maj var inte allvarligt psykiskt störd då mordet begicks.

Det visar det rättspsykiatriska utlåtande som på tisdagen inkom till rätten.

Den 22-årige mannen anses inte heller i dag lida av någon allvarlig psykisk störning. Därmed anser Rättsmedicinalverket att det inte finns medicinska förutsättningar att döma mannen till rättspsykiatrisk vård.

Styckmordet i Boden

Utlåtandet kan innebära att 22-åringen döms till fängelse. Den 15 januari sammanträder rätten på nytt och kommer då att ta ställning till det rättspsykiatriska utlåtandet.

Anhölls i maj

Kvinnan försvann i början av maj, efter att ha varit hemma hos 22-åringen och pluggat.

Drygt två veckor efter hennes försvinnande så hittade Missing People kroppsdelar i en stuga vid Mösjöberget och det blev klart att det rörde sig om ett styckmord.

Den 23 maj anhölls 22-årigen som umgåtts med 20-åringen i samband med hennes försvinnande.

Han blev  omhäktad flera gånger fram till rättegångens början i oktober och hela tiden har han nekat till brott.

Blodspår

Blodspår i hans bil var åklagarnas starkaste kort .

Försvaret och sin sida hävdade att det fanns en alternativ gärningsman – en 50-årig gift man som den mördade 20-åringen hade ett förhållande med och hotade att avslöja. Dessutom ifrågasatte man bevisningen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Styckmordet i Boden

Mer i ämnet