Kammaråklagare Anna Väppling väckte under onsdagen åtal mot den 23-åring som misstänks ha mördat en man i Piteå. Foto: SVT

23-åring åtalas för knivmord i Piteå

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen väcktes åtal mot den 23-årige man som misstänks för mordet på en man i Piteå i oktober. 23-åringen åtalas också för misshandel.

Det var den 6 oktober som en 25-årig man knivdödades i Piteå. Idag väckte kammaråklagare Anna Väppling åtal mot en 23-årig man som sitter häktad misstänkt för mordet.

Knivstick i buken

Enligt åtalet misstänks 23-åringen ha dödat 25-åringen genom att sticka en kniv i magen på honom. Det ska ha skett under en fest i Piteå som spårade ur och där de två männen började bråka. 25-åringen fördes till Sunderby sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Grepp om halsen

Den mordmisstänkte 23-åringen åtalas även för en misshandel den 6 oktober. Han ska enligt åtalet ha greppat en man om halsen. Något som orsakade smärta och andningssvårigheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.