Brottsrubriceringen ändras till mord efter att ung man i Piteå avled av sina skador han fått vid ett bråk. Foto: SVT

Ung man avled efter bråk på fest i Piteå – en gripen

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 02:10 fick polisen in ett larm om ett bråk i en bostad. Mannen som fick föras till Sunderby sjukhus var så allvarligt skadad att han avlidit under förmiddagen.

Det ska ha varit en fest som spårade ur och de två männen började bråka.

En av dem är förd till sjukhus med allvarliga skador och den andra greps och sitter nu anhållen misstänkt för försök till mord.

– Mer än så kan jag inte säga just nu, berättar Peder Jonsson, RLC.

Avled av sina skador

Den man i 25-årsåldern som vårdats för allvarliga skador på sjukhus efter nattens lägenhetsbråk i Piteå avled under förmiddagen av sina skador. Närmast anhöriga är underrättade av sjukvården.

Brottsrubriceringen kommer att ändras till mord. Och under dagen fortsätter utredningsarbetet med bland annat förhör och annan informationsinhämtning samt ytterligare undersökningar av brottsplatsen.

Pressansvarige för åklagarmyndigheten, Annika Collin bekräftar att en 23-årig man sitter anhållen på sannolikaskäl misstänkt för mord.

– Gripandet skedde klockan 05:00 under söndagsmorgonen i Piteå. Tekniker är på plats och gör en brottsplatsundersökning. Lägenheten är avspärrad och fristen går ut på onsdag, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.