Foto: Arvid Nordvall

33-åring släppt från häktet

Uppdaterad
Publicerad

Den 33-årige man som varit på sannolika skäl misstänkt för mord har släppts från häktet.

Misstankegraden mot mannen har också sänkts. Han är inte längre på sannolika skäl misstänkt för varken mord eller medhjälp, och åklagaren tror att han kan komma att avföras helt från utredningen.

– I det här läget har det kommit upp omständigheter som gör att han inte längre är misstänkt. Om läget kvarstår så blir han avförd helt och hållet, säger kammaråklagare Ulla-Karin Lindström.

Misstänkt mord i Malmberget

En 21-årig kvinna sitter fortsatt häktad och är huvudmisstänkt för mordet. Åklagaren tror att det kan ta minst två veckor, kanske upp till en månad, innan eventuellt åtal kan väckas.

– Vi inväntar analyser och teknisk utredning, sen ska det sammanställas, säger Ulla-Karin Lindström.

Det var den 19 juni som en 36-årig man hittades svårt skadad i Malmberget. Mannen avled senare av skadorna. Tre personer greps misstänkta för inblandning i brottet. Misstankarna mot den yngre av männen avskrevs tidigt och nu är alltså bara den 21-åriga kvinnan frihetsberövad misstänkt för mordet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord i Malmberget

Mer i ämnet