Det var i den här bilen som branden startade. Branden spred sig sedan vidare till huset. Foto: Polisens förundersökning

51-årig kvinna åtalas för mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

En 51-årig kvinna i Luleå åtalas nu för mordbrand. Kvinnan är misstänkt för att ha anlagt en brand i ett flerbostadshus med tillhörande garage genom att tända eld på en bil. Hon är även åtalad för olika former av förföljelse.

Tidigt på lördagsmorgonen den 16 maj började det brinna i en bil inuti ett garage i Luleå. Garaget är ihopbyggt med huset så branden spred sig sedan till gaveln. Eldlågorna släcktes relativt snabbt men räddningstjänsten stannade kvar på platsen för att bevaka händelsen.

Misstänkt kvinna förnekar brottet

Senare samma dag greps en 51-årig kvinna misstänkt för grov mordbrand, och nu åtalas samma kvinna för mordbrand. I förhör med polisen förnekar hon brottet och säger att hon skulle sätta i laddaren till bilen. När hon sedan drog dit en skarvsladd så blixtrade det till när hon satte i kontakten. Enligt kvinnan var det hela en olyckshändelse.

Stark svartsjuka i förundersökning

Men mannen som bodde i huset säger i förhör att han för ett tag sedan fick ett sms av den åtalade där det stod: ”Träbyggnader och bensin brinner bra tillsammans”. Efter meddelandet vågade han inte bo hemma längre och flyttade ut.

I förundersökningen framgår det att den åtalade och misstänkta kvinnan ringt och mejlat mannen massvis av gånger. Ofta med starka inslag av svartsjuka. Den 51-åriga kvinnan är även åtalad för bland annat olaga förföljelse, grov stöld och ringa skadegörelse mot samma man som är målsägare i mordbranden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.