700 mil på 17 dagar – men nu får Piteås allsvenska lag oväntad hjälp

Uppdaterad
Publicerad

När elitfotbollen fått klartecken att starta igen innebär det att Piteå IF tvingas resa 700 mil under 17 dagar i juli till tre av sina allsvenska bortamatcher. Men nu får man oväntad hjälp från en hotellägare i Eksjö.

Flyg till Stockholm och sedan vidare med buss. Så tänker Piteås allsvenska fotbollslag klara av att resa 700 mil på 17 dagar i juli till tre bortamatcher i Uppsala, Vittsjö och Kristianstad.

– Det finns inget annat alternativ. Vi måste lösa det helt enkelt, säger Rikard Fahlman, ordf Piteå IF Dam.

Oväntad hjälp

Och man har erbjudits hjälp längs vägen. I Eksjö finns en fotbollsintresserad hotellägare som bjuder laget på gratis hotellrum på vägen till bortamatcherna i Skåne.

– När jag var i kontakt med honom sa han; Kommer ni en natt så bjuder jag på den, stannar ni två nätter så bjuder jag på dom nätterna och kommer ni 22 nätter så bjuder jag på dom också. Det är fantastiskt, det är underbart, säger Rikard Fahlman.

Triggar laget

Piteå hade hoppats på fler bortaturnèer där man spelar flera matcher under en och samma resa men det blev bara en sådan turné.

– Vi hade hoppats på fler naturligtvis men nu är det som det är. Nu får vi sätta fokus på fotbollen.

Triggar det här laget?

– Jo, det gör det.

Piteås allsvenska spelschema i juli:

12 juli: Bortamatch Uppsala

15 juli: Hemmamatch Linköping

19 juli: Bortamatch Vittsjö

26 juli: Hemmamatch Växjö

29 juli: Bortamatch Kristianstad

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.