Foto: SVT/Arkiv

ABB:s flytt stoppas

Uppdaterad
Publicerad

Den påtänkta flytten av ABB Composites från Öjebyn till Polen stoppas.

Tanken var att företaget skulle flyttas till sommaren 2016 och fabriken i Öjebyn skulle läggas ner. Efter förhandlingar varslades i maj samtliga 80 anställda om uppsägning.

Det trots att företaget gick med vinst men nu har företagsledningen tänkt om. Fabriken blir kvar och varslet dras tillbaka.

Enligt ett pressmeddelande är det förbättrade marknadsutsikter, främst inom ultrahöga spänningar, som gör att ABB nu omvärderat situationen och behåller verksamheten i Piteå.

-Det här är oerhört positivt för alla inom ABB och teamet i Piteå. Jag vill tacka alla duktiga medarbetare för mycket bra prestationer och även kommunledningen för värdefullt stöd under en utmanande tid. Vi är mycket angelägna om att fortsätta att utveckla vår konkurrenskraft och svara upp mot förtroendet vi nu fått från vår globala ledning”, säger Johan Söderström, VD för ABB Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.