Sju av tretton kontor i Norrbotten kan försvinna Foto: SVT

Bara sex kontor kan bli kvar i Norrbotten

Uppdaterad
Publicerad
Om fördelningen av nedskärningen slås ut rättvist så blir bara sex av tretton av Arbetsförmedlingens kontor kvar i Norrbotten. Klart besked om när, var och hur kommer i slutet av mars.

Arbetsförmedlingens ledning har gått ut med uppgiften att 130 av 242 av Arbetsförmedlingens kontor i landet ska läggas ned. Och det handlar om nästan 55 procent av alla kontor.

Sex kontor kvar

I Norrbotten finns det i dag tretton kontor och sju kommer att läggas ned om den fördelningen står sig.

Bara sex kontor blir i så fall kvar.

– Jag har i dag inte svar på hur många kontor som blir kvar och vilka som försvinner i Norrbotten, men i riket så vet vi att mer än vartannat kontor kommer att dras in.

– Min bild är att det blir stora förändringar. Man kommer inte känna igen organisationen och Arbetsförmedlingen som man är van att se den, säger kontorschefen i Luleå och Boden, Daniel Nilsson.

Slutet av mars

Fackförbundet ST-Norrlands ordförande Mattias Lundgren, är av samma åsikt.

– Hela kontorsnätet påverkas och de centrala förhandlingarna fortgår och vi ska få besked i slutet av månaden. Då ska allt vara klart och vi får veta vilka orter som kommer att bli drabbade, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer