En patient på Folktandvården i Luleå döms för sexuellt ofredande efter att ha blottat sig och onanerat framför personal. Foto: Genrebild, Tore Meek/TT

Äldre man i Luleå började onanera i tandläkarstolen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 85-årsåldern blottade sig och onanerade framför personal på Folktandvården i Luleå. Nu döms han till dagsböter.

Händelsen inträffade i maj förra året och personalen, en tandläkare och tandsköterska, reagerade när mannen började andas häftigt i tandläkarstolen.

Personalen blev först oroade över den tunga andningen och trodde att det berodde på mannens ålder alternativt att han satt sköljvattnet i halsen.

Dagsböter och skadestånd

I stället visade det sig att mannen tagit fram sitt könsorgan och smekte sig själv. Nu döms han i Luleå tingsrätt för sexuellt ofredande.

Påföljden blir 60 dagsböter om 250 kronor (15 000 kronor totalt). Mannen ska även betala 10 000 kronor var till de två målsägarna.

Mannen har erkänt att han blottat sig och onanerat, men menar att han aldrig hade för avsikt att kränka någon annans sexuella integritet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.