En 85-årig man avled i trafikolyckan på väg 94 mellan Korsträsk och Vistträsk i Älvsbyn på tisdag eftermiddag. Foto: Johan Nilsson, TT

85-årig man omkom i trafikolycka i Älvsbyn

Uppdaterad
Publicerad

En allvarlig trafikolycka inträffade på väg 94 mellan Korsträsk och Vistträsk i Älvsbyn. En personbil och lastbil kolliderade. På kvällen meddelade polisen att en 85-årig man avled som följd av olyckan.

Det stod tidigt klart att olyckan var allvarlig. Vägen var avstängd i båda riktningar i samband med räddningsarbetet. Två personer var inblandade i olyckan och båda b lev förda till sjukhus.

Kom över på fel sida av vägen

Enligt räddningstjänsten var det spårigt och isigt på vägen. Olyckan ska ha inträffat när ena fordonet kommit över på andra sidan och en frontalkrock inträffade.

Personbilens förare omkom

Vid 19.48 på kvällen meddelade polisen att föraren av personbilen, en 85-årig man, hemmahörande i Norrbottens län har avlidit efter olyckan. Mannens anhöriga har underrättats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.