Lastbilsföraren misstänks för vållande till annans död och grov vårdslöshet i trafiken. Foto: Johan Nilsson, TT

Lastbilschaufför misstänks för brott efter dödsolycka

Uppdaterad
Publicerad

Föraren av lastbilen sitter anhållen misstänkt för vållande till annans död och grov vårdslöshet i trafiken efter olyckan på väg 94 då en 85-årig man omkom.

Olyckan inträffade under tisdagseftermiddagen mellan Korsträsk och Vistträsk i Älvsbyn när föraren i personbilen frontalkolliderade med en mötande lastbil.

Spårigt och isigt väglag

Kriminalkommissarie Ola Lundström berättar att lastbilsföraren nu sitter anhållen misstänkt för vållande till annans död. Enligt två vittnen som sett olyckan ska lastbilen ha kört för fort i förhållande till väglaget som vid olyckstillfället ska ha varit isigt och spårigt.

– Lastbilen ska ha vinglat och fått ett kast. Den bedömningen som vittnen gjort är att lastbilen körde för fort. De var rädda att en olycka skulle inträffa. De ena vittnet ska även ha sett hur personbilen gled och vinglade på grund av väglaget,  säger Ola Lundström.

Han berättar att lastbilsföraren inte var alkoholpåverkad vid tillfället och det fanns inga tekniska fel på varken lastbilen eller personbilen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.