Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Platsen i Gällivare där ett misstänkt dråp nu utreds. Foto: Privat

Misstänkt dråp vid vandrarhem i Gällivare – en anhållen på sannolika skäl

Uppdaterad
Publicerad

En allvarligt skadad man påträffades inomhus på en adress i Gällivare under lördagskvällen, och polisen larmades. Mannen fördes sedan till sjukhus där han avled av sina skador. En person är anhållen på sannolika skäl. De andra tre är skäligen misstänkta.

– Vi har en god uppfattning om vad som hänt, men det är inget vi kan gå ut med i nuläget, säger Michael Liljenberg, befäl vid polisens RLC region Nord.

Den misstänkta brottsplatsen är avspärrad. Polisen har sammanlagt frihetsberövat fyra personer misstänkta i ärendet som nu är anhållna. Tre av personerna greps på lördagen. En av personerna är anhållen på sannolika skäl de övriga tre anhållna är skäligen misstänkta.

– Det greps ytterligare en person i morse så nu är de fyra, säger Marie Andersson som är presstalesperson vid polisen.

Och alla är anhållna?

– Ja.

Åklagaren: ”Känsligt läge”

Polisen genomför tekniska undersökningar och förhör. Vid 13-tiden på måndagen uttalade sig åklagaren Joseph Ricken om ärendet.

– Vi är i ett tidigt och känsligt läge i utredningen så jag har inte så mycket att säga i nuläget. Vi har hållit förhör och kommer fortsätta med det, säger han till SVT.

Senast onsdag klockan 12 måste åklagaren besluta om de misstänkta ska begäras häktade vid Gällivare tingsrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.