Platsen i Gällivare där ett misstänkt dråp utreds. Foto: Privat

Häktas för inblandning i Gällivaredråp – ska ha attackerat misstänkt gärningsman

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen häktades en man misstänkt för inblandning i konflikten som ska ha lett till dråp på ett vandrarhem i Gällivare. Den nu häktade mannen i 20-årsåldern misstänks för att ha attackerat den man som är misstänkt för dråp.

Det var lördagen 28 januari som en man hittades allvarligt skadad på ett vandrarhem i Gällivare. Mannen avled senare till följd av skadorna och en man häktades i onsdags misstänkt för dråp.

Nu häktas ytterligare en man på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel.

– Den som nu är misstänkt för dråp har själv fått en rejäl skada på handen. Den personen som nu häktas för grov misshandel är den vi misstänker har tillfogat den skadan, säger åklagare Joseph Ricken.

Nekar till brott

Flera personer har hörts om händelsen och det är uppgifter från förhör och fynd på platsen som lett fram till att ytterligare en person har frihetsbrövats.

– Vi har ingen fullständig bild av vad som har hänt men den personen som nu är avliden och en till person ska ha varit till den dråpmisstänkte. Där har det varit en fysisk konflikt som lett till att en person har dött, säger Joseph Ricken.

De ska även gett sina versioner om vad som hänt på platsen.

– Den som sitter häktad för dråp han anser att han själv blivit angripen och den andra förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.