Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisarbetet fortsätter i det hyreshus i Luleå där en man hittades ihjälskjuten under tisdagskvällen. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Anhållne mannen i Luleå nekar till mord – misstänks ha skjutit sin granne

Uppdaterad
Publicerad

Mannen i 30-årsåldern som är anhållen misstänkt för mord på sin granne på Hertsön i Luleå nekar till brott.

– Det bestrids ansvar för mord, säger mannen försvarare Martin Wulkan.

Det var under tisdagskvällen som polisen larmades till Hertsön om ett misstänkt grovt våldsbrott och inom kort var ett stort antal resurser på plats. På plats hittades offret, en man i 60-årsåldern, skjuten till döds.

I samband med att offret hittades greps även en man i 30-årsåldern som senare anhölls av åklagare.

Dödsskjutning på Hertsön i Luleå

– Det har delgetts misstanke om mord och inställningen är att det bestrids ansvar för mord. Skälen för inställningen kan jag inte utveckla någonting mer just nu, säger Martin Wulkan.

Arbetsgivare och grannar i chock

Under torsdag gick polisens tekniker in i den misstänkte mannens lägenhet med beslagspåsar och på runt den misstänkte mannens altan fanns avspärrningar kvar.

En granne som bor alldeles intill de inblandade beskriver den anhållne mannen som ”en vanlig kille”. De pratade med varandra när de stötte på varandra på gården och grannen har inte upplevt att det varit stök eller bråk innan händelsen.

Även den nu avlidne mannens arbetsplats var i chock när de fick beskedet.

– Det var ett jättebeklagligt besked och något vi blev väldigt chockade över. Det är sorgligt att sådant ska kunna hända. Han var en väldigt uppskattad kollega, säger mannens arbetsgivare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning på Hertsön i Luleå

Mer i ämnet