Bilden är tagen inifrån Kiruna sporthall. Foto: SVT

Ännu en idrottshall i Kiruna stängs ner

Uppdaterad
Publicerad
Ännu en idrottshall i Kiruna tvingas nu att stänga igen efter att det rasat ner fragment från balkar. A-hallen är den tredje hallen på kort tid som stängs ner i Kiruna kommun.

Först stängdes B-hallen i Kiruna sporthall då bitar av innertaket rasade ner på golvet. Sedan klappade Tarfalahallen ihop (ärendet utreds just nu av Haverikommissionen). Nu är det alltså A-hallen i Kiruna sporthall som går samma öde till mötes, vilket Norr Media var först ut med att rapportera om.

– Vi vågar inte ha A-hallen öppet längre. Men på torsdag tar vi ett nytt beslut i frågan för då kommer konstruktörer hit och tittar på den, säger Gert Mörtvik, verksamhetsstrateg på kommunkansliet.

B-hallen var i sämre skick

Det är än så länge oklart varför de tre hallarna fått stänga igen, men både B-hallen och A-hallen har fått stänga av likadana anledningar.

– Det föll grejer från taket men taket i B-hallen var i betydligt sämre skick än i A-hallen.

Gert Mörtvik har svårt att tro att det handlar om snömängden då det, enligt honom, inte legat några överdrivet stora mängder snö på taken. De hallar som nu finns att tillgå för idrottare i Kiruna är Rakethallen och ett antal gympasalar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer