Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I videon intervjuas två av de drabbade idrottsklubbarna i Kiruna. Foto: Hans Sternlund/SVT

Idrottsklubbar i Kiruna har utrustning för miljoner bakom avspärrningarna

Uppdaterad
Publicerad
Det kommer att dröja innan avspärrningarna kring den rasade Tarfalahallen kommer att kunna hävas. Under tiden har idrottsklubbarna utrustning bakom stängslet som de inte kommer åt.

Det handlar om klätterklubbens grepp, selar och skor. Fotbollsklubbens bollar, koner och västar samt friidrottsklubbens spjut, häckar, hoppställningar och madrasser.

Kan vara skadade

Klubbarna har inte kunnat undersöka i vilken omfattning utrustningarna har blivit skadade av att ligga i de kalla förråden eller rent av i rasmassorna. Fortfarande är det också oklart om någon försäkring kommer att kunna täcka den sortens förluster.

Värde på en miljon

Bara Kiruna klätterklubb har värderat sin utrustning till närmare en miljon kronor. I videon träffar ni representanter för två av de drabbade klubbarna samt kommunens beställarombud som ger sin prognos om när utredningarna kring ansvarsfrågan kan slutföras.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer