Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du hur sportchefen Thomas Jatko, Kiruna IF, tycker att problemen med taket på Lombia ishall ska lösas. Foto: Hans Sternlund/SVT

Takrenovering ger försenad ispremiär för Kiruna IF: ”Rena katastrofen”

Publicerad

Arbetet med att förstärka taket i Lombia ishall försenar ispremiären i hallen med sex till sju veckor. Det innebär inställda träningsmatcher och en minimal förberedelsetid inför seriepremiären för division I-laget Kiruna IF.

Normalt brukar isen vara färdig att spela på de första dagarna i augusti. Nu är prognosen att takarbetet ska vara klart i slutet av augusti och att isen kan vara klar ungefär två veckor senare.

Det skulle ge Kiruna IF tio-tolv dagar på is innan division I norra startar.

”Katastrof för oss”

Sportchefen Thomas Jatko är ytterst bekymrad över situationen.

– Vi har ju folk anställt folk från 1 augusti när vi ska dra igång vår verksamhet, så det här är en katastrof för oss, säger han.

Svårt att värva

En konsekvens kan bli att klubben får svårt att värva spelare som ställer upp på de premisserna.

– Vi behöver ju fylla på vårt lag med spelare utifrån och det kan bli jättesvårt om vi ska gå på is först vecka 37, säger Thomas Jatko.

I klippet hör ni vad sportchefen föreslår för lösningar på situationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.