Under första halvåret av 2021 ringde en arbetsförmedlare, i Norrbotten, sig själv 661 gånger. Foto: Adam Ihse / TT

Arbetsförmedlare i Norrbotten som ringde sig själv får behålla jobbet

Uppdaterad
Publicerad

En arbetsförmedlare i Norrbotten ville bättra på sin statistik och ringde sig själv 661 gånger. Trots att Arbetsförmedlingen menar att arbetsförmedlaren allvarligt skadat myndighetens förtroende får den anställde fortsatt jobba kvar, men med avdrag på lönen.

Arbetsförmedlaren ringde sig själv 661 gånger under 2021 och ägnade drygt 80 timmar åt aktiviteten.

Istället för att vända sig till sin chef och be om hjälp efter att ha mått dåligt av hemarbete valde arbetsförmedlaren att ringa de många samtalen till sig själv.

Arbetsförmedlaren anmäldes till myndighetens personalansvarsnämnd, som nu sagt sitt.

Från Arbetsförmedlingens sida uppger man att arbetsförmedlarens handlande allvarligt skadat allmänhetens och arbetssökandes förtroende för myndigheten.

Får jobba kvar

I skrivelsen står även även att ”agerandet riskerar dessutom att leda till att arbetssökande inte får den hjälp de har rätt till och i slutändan att de kan gå miste om sin rätt till arbetslöshetsersättning.”

Istället för att avskeda arbetsförmedlaren väljer Arbetsförmedlingen att låta den anställda jobba kvar med en varning och ett avdrag på 25 procent på lönen under en månads tid.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer