Arbetsförmedlingens kontor i Arvidsjaur öppnar igen Foto: TT

Arbetsförmedlingen öppnar kontoret i Arvidsjaur med fast personal

Uppdaterad
Publicerad

Arbetsförmedlingskontoret i Arvidsjaur öppnar igen, vilket innebär att det kommer att finnas personal på plats som kan ta emot bokade besök.

Arvidsjaur är i dag ett av de lokalkontor arbetsförmedlare åker till för att träffa arbetssökande och arbetsgivare för bokade möten.

Fast bemannad personal

Nu kommer kontoret att ha fast bemannad personal igen men inte i tillräckligt stor omfattning för att kunna ta emot spontana besök.

– Det glädjer mig att vi kan öppna kontoret i Arvidsjaur igen. Det är bra för medarbetarna, arbetsgivarna och de arbetssökande som annars skulle få långa avstånd, säger Christina Storm Wiklander, chef för Arbetsförmedlingen region Nord.

Personal ska anställas

Vilket datum Arbetsförmedlingen ska öppna med fast personal är inte klart i dagsläget.

–  Så snart som möjligt. Vi räknar med att ha minst tre personer anställda i Arvidsjaur, säger Christina Storm Wiklander.

Fysiska möten

­– Genom det här beslutet säkerställer vi att vi kan tillgodose behoven av fysiska möten som finns på orten, säger  i ett pressmeddelande Linda Schön Doroci, tillförordnad verksamhetsdirektör på Arbetsförmedlingen.

I dag har Arbetsförmedlingen Personligt distansmöte (fd. Kundtjänst) personal i Arvidsjaur.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.