– Arbetsmiljöfrågorna är inte så välskötta, säger gruppledaren Anders Rönnqvist (SJVP) i Haparanda. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Arbetsmiljöfrågorna fällde kommunchefen

Uppdaterad
Publicerad

Det var Sjukvårdspartiet i Haparanda som tog initiativet att göra sig av med kommunchefen Lena Ekh och förvandla den lokala politiska ledningens  majoritet till minoritet.

– Arbetsmiljöfrågorna är inte så välskötta, säger gruppledaren Anders Rönnqvist (SJVP).

Anders Rönnqvist är noga med att påpeka att den gamla samverkan i Haparanda kommun inte längre gäller och att hans parti nu får en tydlig vågmästarroll när frågor ska drivas igenom.

Och det för att partiets förtroende för kommunchefen Lena Ekh är förbrukat.

Kommunkris i Haparanda

”Arbetsmiljöproblem under lång tid”

– Vi är inte ensamma om att tycka så heller. Socialdemokraterna har haft den uppfattningen länge och det finns delade meningar om det i alla partier. Vi har haft synpunkter på hur den professionella ledningen har fungerat, säger Anders Rönnqvist.

Varför är förtroendet för Lena Ekh förbrukat?

– Vi vill inte precisera det. Det som alla känner till är att de arbetsmiljöproblem som vi haft under lång tid. Det har genomförts olika enkäter och utredningar och sammantaget har det lett till att arbetsmiljöfrågorna i Haparanda kommun inte varit så välskötta, säger han.

Budgeten går igenom

På måndag ska Haparandas fullmäktige besluta om budgeten för nästa år och koalitionens förslag kommer av allt att döma att gå igenom.

– Ja, det tror jag. Den är inte kontroversiell på något sätt. Jag utgår från att vi kommer att rösta för koalitionens budget, säger Anders Rönnqvist. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kommunkris i Haparanda

Mer i ämnet