Fick järnbalk i huvudet – vårdas i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

En man har blivit allvarligt skadad i en arbetsplatsolycka på SSAB i Luleå på torsdagsförmiddagen. Han vårdas vid intensivvårdsavdelningen på Norrlands Universitetssjukhus, skadeläget beskrivs som allvarligt.

Den skadade mannen, som är i 55-årsåldern ska ha fått en järnbalk i huvudet och är förd till sjukhus.

Polisen kommer att upprätta en anmälan gällande arbetsplatsolycka. Och under torsdagseftermiddagen fanns tekniker på plats för att göra en brottsplatsundersökning och höra vittnen till olyckan för att klargöra händelseförloppet. Förundersökningen leds av Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål.

Flyttades till Universitetssjukhuset

– Det vi vet är att den av våra medarbetare av okänd anledning har fått en järnbalk fallande över sig och att vår medarbetare nu är tagen till Sunderby sjukhus, säger Sara Blix, kommunikationsansvarig på SSAB i Luleå.

Vid 14-tiden meddelade Region Norrbotten att mannen är i 55-årsåldern och att han är hemmahörande i Luleå. Mannen fick en järnbalk i huvudet och fördes till akutmottagningen vid Sunderby sjukhus. Hans skador bedöms som allvarliga och han flyttades till Universitetssjukhuset i Umeå.

Under fredagen blev mannen inlagd på sjukhusets intensivvårdsavdelning.

På söndagen uppgavs från Norrlands universitetssjukhus att mannen vårdas för allvarliga skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.