Årets julkalender spelas in i Norrbotten

Uppdaterad
Publicerad

En tjuvfamilj ska försöka fira en hederlig jul. Men det blir en utmaning när de har tjuvandet i blodet. Böckerna om familjen Knyckertz blir SVT:s julkalender – och spelas bland annat in i Gammelstad och Boden.

”En hederlig jul med Knyckertz” är SVT:s julkalender 2021 och kommer att spelas in i Luleå med omnejd. Den beskrivs som ”en varm och humoristisk julsaga som utspelar sig i en knasig tvärtomvärld”.

– Det är en stor ära att få samproducera årets julkalender, det är första gången i Filmpool Nords historia som vi får vara med om det. Det är också extra roligt för mig personligen då det var ett mål för mig när jag började på Filmpoolen, säger Sandra Warg, vd på Filmpool Nord i ett pressutskick.

Spelar in vid Rödbergsfortet

Producent till årets julkalender är Linus Stöhr Torell, Unlimited Stories, och han ser väldigt positivt på att det är Norrbotten som blir inspelningsplats.

– Det ska bli så himla kul att visa upp den delen av vårt vackra land och väldigt härligt med riktig vinter, säger han och fortsätter:

– Vi kommer framför allt att spela in i Gammelstads kyrka, i Rödbergsfortet i Boden och vid det gamla fängelset i Luleå, säger Linus Stöhr Torell om inspelningen som startar i slutet av januari.

I klippet hör du David Sundin berätta om sin roll som pappa Bove

Familjen Knyckertz:

David Sundin – pappa Bove

Gizem Erdogan – mamma Fia

Axel Adelöw – barnet Tage

Paloma Grandin – barnet Kriminellen

Regissör: Leif Lindblom

Manus: Anders Sparring

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.