Bild från Porjus Foto: SVT

Asylboendet Porjushuset avvecklas

Uppdaterad
Publicerad

Asylboendet Porjushuset avvecklas fram till den 28 februari 2018. De boende kommer att erbjudas plats på andra asylboenden i närområdet.

Bakgrunden till avvecklingen är att allt färre personer söker asyl i Sverige och behöver ett boende. Migrationsverket kommer därför att avveckla de sista upphandlade asylboendena i landet. Totalt handlar det om 58 boenden varav Porjushuset är ett av dem.

De asylsökande kommer att erbjudas plats på andra asylboenden. De som fått beslut om uppehållstillstånd kommer att få plats i en anvisad kommun.

– Vi ska som myndighet hushålla med statens resurser och följa de lagar och regler som gäller för upphandling. Därmed måste vi avveckla de dyraste först och det är de upphandlade boendena, säger Håkan Hansi, regionchef vid Migrationsverket region Nord.

Tidigare har Migrationsverket aviserat nedläggning av asylboendet Porjus Hotell. Som ägare av Porjushuset och Porjus Hotell står Bert Karlssons företag Jokarjo AB.

Porjushuset

Platser: 100

Anställda: 4

Ägare: Jokarjo AB

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.