Mamman riktar skarp kritik mot Kirunaskolan som inte ringde ambulans direkt efter att hennes son misshandlats medvetslös på skolgården. Genrebild. Foto: Arkivild/SVT

Åttaåring medvetslös efter misshandel på skolgård i Kiruna

Publicerad

En elev på en lågstadieskola i Kiruna misshandlades så svårt av två andra elever med slag och sparkar att han tappade medvetandet. Mamman är kritisk till att skolan inte direkt ringde efter en ambulans.

När mamman kom till skolan efter händelsen i fredags var sonen kontaktbar, men svårt medtagen efter att ha fått ta emot många slag och sparkar. Han har själv berättat för mamman att han har varit medvetslös under kanske en halvtimme.

Mamman tog sonen till akuten på Kiruna sjukhus, men där skickade man honom med ambulans till Gällivare sjukhus för observation.

– Jag förstår inte varför personalen på skolan inte direkt ringde ambulans. Läkarna har sagt att det har varit en mycket brutal misshandel, säger mamman.

Vågar inte skicka pojkarna till skolan

Pojken fick komma hem under lördagseftermiddagen. Nu vill mamman inte skicka vare sig honom eller hans lillebror, som blev vittne till misshandeln, till skolan.

Hon vill först få besked om vilka åtgärder skolan ska vidta när det gäller övervakning på skolgården och hur man på andra sätt ska säkerställa att något liknande inte händer igen.

– Det kan inte vara meningen att jag ska placera om mina pojkar. Det enda jag har fått veta är att de ska ha krismöte och att de ska ändra vissa rutiner.

”De pojkarna måste också få hjälp”

Hon vill också understryka att skolan behöver göra något för eleverna som var inblandade i misshandeln.

– De pojkarna måste också få hjälp. De mår ju inte bra.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet hör du Kirunas tillförordnade skolchef Conny Persson om den allvarliga misshandeln där lågstadiebarn var inblandade. Foto: Hans Sternlund/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer