Bandyförening försatt i konkurs

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit en tung säsong för HT Bandy – och i dag kom nästa smäll: Föreningen har försatts i konkurs.

Beslutet att sätta föreningen i konkurs togs av Haparanda Tingsrätt på torsdagen, det är föreningen själva som har ansökt om konkursen.

– Det finns tre stora orsaker till att vi ansöker om konkurs. För det första är det degradering till division ett. Sen har Haparanda stad avslagit vår ansökan om elitbidrag, vilket jag förstår. Utöver det så har vi länge försökt jobba för att svenska bandyförbundet ska inför ett reseutjämningssystem i bandyallsvenskan, men tyvärr utan resultat, säger sportchefen Sune Nilsson.

”Otroligt besvikna på bandyförbundet”

– Vi är otroligt besvikna på det svenska bandyförbundet. Det känns inte som att de vill ha med oss från det nordliga Haparanda på den här nivån, säger Sune Nilsson.

I dagsläget har föreningen cirka 800.000 kronor i skulder och föreningens tillgångarna har ett beräknat värde av cirka 100.000 kronor. Föreningen har även obetalda löner till en anställd samt ett antal spelare.

”Vi har kvävts”

HT Bandy spelade i elitserien säsongerna 2009-2010 och 2010-2011, men har därefter flyttas ned. Och under den senaste säsongen har de spelat i Norra allsvenskan, men laget har även degraderades från denna serie.

– Man kan säga att vi har kvävts under de senaste åren. Vi har kämpat och försökt så gott det går, men nu är det stopp. Det går inte längre. Och det har styrelsen konstaterat nu och lämnat in en ansökan om konkurs.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer