Oviss framtid för HT Bandy

Uppdaterad
Publicerad

HT Bandy står inför en liknande situation som Asplöven – ett sportsligt och ekonomiskt krävande kvalspel. Och även de vänder sig nu till lokala aktörer och privatpersoner för ekonomisk hjälp.

HT Bandy tvingas till kvalspel för att hålla sig kvar i den näst högsta serien, Allsvenskan, och därmed står klubben inför en liknande situation som Asplöven. Klubben behöver pengar.

– Det handlar om ett sexsiffrigt belopp och det ganska omgående, säger klubbens sportchef Sune Nilsson.

Under ett extra styrelsemöte under tisdagen beslutades att laget ska genomföra kvalserien och man vänder sig till det lokala näringslivet, företag och privatpersoner.

– Jag har fått samtal från olika håll, i natt ringde en person ända från Stockholm som ville hjälpa till, däremot vet jag inte hur mycket som kommit in.

HT Bandy ställs mot Selånger Bandy, Köpings IS och Åtvidabergs BK, endast ett av laget stannar kvar i Allsvenskan säsongen 2016/2017. Första matchen spelas redan på fredag mot Selånger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.