Bastubaletten fortsätter – nu är det kvinnornas tur

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att det blir en tredje säsong av SVT:s succéprogram Bastubaletten. Och den här gången är det kvinnornas tur.

I två säsonger har tittarna fått följa med tornedalska män som samtalar om livet och dansar balett i en bastu. Programmet har hyllats i både Sverige och utanför Norden – och nu har serien fått klartecken för en tredje säsong.

Kvinnorna i rampljuset

Men nu är det kvinnorna som ska stå i rampljuset. Mattias Barsk, ansvarig för serien och biträdande chef för SVT:s minoritetsprogram, berättar att det är svårt att se exakt vad som kommer att ske i den nya säsongen.

– Själva kärnan i Bastubaletten är ju att frigöra mannen från föreställningar om sig själv – och andras förväntningar. Men vad är det som kvinnorna i Tornedalen gör upp med? Det är ju inte så att man kallar en kvinna för knapsu, säger han till SVT:s internetidning Vipåtv och fortsätter:

– Men det där har vi tänkt på en del, och vi kommer nog få svar från kvinnorna. Då ser vi hur Bastubaletten blir.

Det är inte bestämt vilka kvinnor som kommer synas i den nya säsongen som kommer sändas under 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.