Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fredrik Johansson, president ROC. Foto: Jimmy Bäckström/SVT

Bättre förberedelser inför årets Race Of Champions i Piteå – ”Vi har lärt oss av förra året”

Publicerad

Förberedelserna inför Race of Champions, ROC, pågår för fullt ute på Pite havsbad. Förra året året flöt banan iväg och fick göras om uppe på stranden. ”I år är vi mer förberedda”, säger Fredrik Johansson, president för ROC.

Race Of Champions är en av världens största motorsporttävlingar med toppförare från olika serier som Formel 1, Nascar, IndyCar, Le Mans, World Rally och Rallycross.

Tävlingen äger rum nästa helg och redan nu pågår förberedelserna för fullt ute på Pite havsbad.

”Inte flyta iväg”

Under veckan kommer man att färdigställa banan och under onsdagen ska förarna sätta sig i bilarna för att träna inför helgens race. I år hoppas arrangörerna att banan ska att vara kvar och inte flyta iväg som den gjorde förra året, och fick göras om uppe på stranden.

– Vi har lärt oss av vad som hände förra året, men vi hade en plan A, B och C men var tvungen att gå till plan D. Men i år är vi mer förberedda, säger Fredrik Johansson, president ROC som ser fram emot en spännande helg.

– Banan är snabbare än ifjol och alla förare kör med identiska bilar så det är bara förarskicklighet som avgör vem som vinner, säger Johansson.

På plats i Piteå

Den prestigefulla tävlingen samlar några av världens bästa förare för att avgöra vem som är den bästa av de bästa. Redan nu har många av dem anlänt till Piteå.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.