Regionrådet Glenn Berggård (V).

Berggård: ”Vi ser över sjukresorna”

Uppdaterad
Publicerad

Sjukresorna ska fungera – oavsett väder. Det menar regionrådet Glenn Berggård (V) som berättar att det sker en översikt av sjukresorna i Norrbotten.

I dagsläget sker sjukresor oftast via tåg, komfortbussar och i en del fall ambulansresor. Men det är inte alltid som resorna fungerar som det ska – något som cancersjuke Tarmo Salonen kan intyga om.

”Sjukresorna lika viktiga”

Och regionrådet Glenn Berggård (V) håller med om att sjukresorna måste fungera smidigare för att vården ska bli bättre.

Val 2018 – #dinröst

– Vi vill att man lyfter frågan om sjukresor, fokus har legat på att tillse resebehov och skolresor. Men tycker att sjukresorna ska vara lika viktiga i sammanhanget, säger regionrådet Glenn Berggård (V).

Region Norrbotten är bland annat delägare i Regionalkollektivtrafikmyndigheten Norrbotten – och denna myndighet försöker nu ta fram ett nytt trafikförsöksprogram som ska förbättra kollektivtrafiken.

Fler digitala återbesök

Men samtidigt menar Berggård att sjukresorna i sig ska minska om det är möjligt. Istället ska digitala återbesök vara ett alternativ.

– Vi ser framför oss att allt fler återbesök kan ske uppkopplat. Kan vi undvika en onödig resa är det en framgång om det inte påverkar diagnos eller behandling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet