Foto: TT/SVT

Besked om ersättningsjobb för Radiotjänst imorgon

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen kommer civilministern Ardalan Shekarabi (S) och bostadsminister Peter Eriksson (MP) till Kiruna. Då väntas besked om ersättningsjobb för Radiotjänst.

I slutet av maj blev det klart att regeringen kommer ersätta de 240 jobben på Radiotjänst i Kiruna, när de försvinner i och med att Radiotjänst avvecklas till 1 januari 2019.

– Vi känner en otrolig glädje och lättnad efter  beskedet och det formella beslutet från regeringen väntas komma före midsommar.  Nu finns hopp om en framtid i Kiruna även för oss, sa August Tapojärvi, klubbordförande på Unionen då.

Under fredagen kommer civilministern Ardalan Shekarabi (S) och bostadsminister Peter Eriksson (MP) till Kiruna. Även om de fortfarande inte vill lämna ut några uppgifter om sitt ärende så erfar SVT Nyheter Norrbotten att besked kommer lämnas om ersättningsjobben.

Runt lunchtid på fredagen kommer ministrarna hålla en presskonferens i Kiruna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.