Foto: SVT

Två personer fick livshotande skador vid trafikolycka i Övertorneå

Uppdaterad
Publicerad

Två bilar kolliderade tidigt på fredagsmorgonen på väg 99, strax utanför centrala Övertorneå. Olyckan var så allvarlig att räddningstjänsten fick klippa loss förarna i de båda bilarna.

Larmet kom in till SOS alarm strax innan klockan 07.00. Två personbilar kolliderade i en så pass kraftig kollision att de fick klippas loss. Enligt en inringare brann även en av bilarna.

– Det är en allvarlig olycka. Vi är framme på platsen och jobbar för fullt, berättade Bo Lennart Björklund, inre befäl på räddningstjänsten, tidigare på fredagen.

En person fick föras med ambulanshelikopter till sjukhus och en annan med markambulans. Båda personerna har fått livshotande skador. En av personerna, en 25-årig man har förts till Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Den andra personer, en man i 45-års åldern vårdas på intensivvårdsavdelningen på Sunderby sjukhus.

Under räddningsarbetet var vägen helt avstängd i båda riktningarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.