Bilen körde av vägen och blev hängande högt ovanför Abiskojokkens skummande vårflod. Foto: Keith Larson & Tadeas Horacek

Bil körde av vägen i Abisko – blev hängande strax ovanför strid fors

Publicerad

En singelolycka i Abisko natten mot söndag kunde ha slutat riktigt illa. En bil körde av vägen och blev hängande strax ovanför Abiskojokkens kanjon där en strid vårflod skummar fram.

Enligt polisens RLC-befäl kom larm under tidiga morgonen om singelolyckan. Det finns inga uppgifter om personskador. På platsen kunde polisen, som ryckte ut från Kiruna, konstatera att ingen förare gav sig till känna. Däremot fanns där en person som kom att bli misstänkt för ringa narkotikabrott.

Enligt vittnesuppgifter verkar bilen ha kommit i hög fart från Björklidenhållet, och kört av vägen redan före det vägräcke som finns vid vägpassagen över Abiskojokken. Som bilderna visar – klart är att bilisten hade stor tur att inte bilen hamnade i kanjonen i den strida forsen.

SVT har inte fått kontakt med polisens jourhavande förundersökningsledare för mer detaljer om händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.