Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lars Forsgren saknar politisk erfarenhet och har nyss gått med i Socialdemokraterna. Snart kan han bli Arvidsjaurs nya kommunalråd. Foto: Viktor Lundmark/SVT

Bilhandlaren Lars kan bli kommunalråd i Arvidsjaur: ”Jag är rätt vanlig”

Uppdaterad
Publicerad

Han är bilhandlare i Abborrträsk, har ingen politiskt erfarenhet och har bara varit medlem i Socialdemorkaterna i två månader. Snart kan Lars Forsgren, 52, vara kommunalråd i Arvidsjaur.

I april meddelade Arvidsjaurs kommunalråd Sara Lundberg (S) att hon lämnar sitt uppdrag. Efter det har partiets medlemmar nominerat fem kandidater till att efterträda henne.

Fyra har tackat nej och kvar är endast Lars Forsgren, bilhandlare i Abborrträsk.

– Jag tror de vill ha en kille som är lite vanlig, säger Lars Forsgren.

”Övertygade om att det är rätt person”

Han blev medlem i partiet för bara två månader sen och har ingen politisk erfarenhet. I 34 år har han jobbat som bilhandlare i ett familjeföretag i Abborrträsk, och han har även varit ledare inom ungdomsidrott i flera år.

– Han är en bra ledare med bra värderingar. Vi är övertygade om att det är rätt person för Arvidsjaur, säger Kenneth Lindmark, ordförande i Arvidsjaurs arbetarekommun.

Vad kommer du kunna tillföra?

– Förståelse för hur det är att vara företagare. Normalitet, jag är ju som sagt rätt vanlig, säger Lars Forsgren.

Den 2 juni väljer Socialdemokraternas medlemmar kandidat till kommunalrådsposten.

I klippet hör du Lars Forsgren om hur han ser på att han inte har någon tidigare politisk erfarenhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.