Årets biltestsäsong ser ut att bli bra för branschen, men det finns en oro för att komponentbrist ska ställa till det. Hör mer i klippet. Foto: Geir Olsen/TT Beatrice Karlsson/SVT

Biltestbranschen i Arjeplog tror på en bra säsong

Uppdaterad
Publicerad

Det ser ut att bli en bra biltestsäsong i Arjeplog. Efter förra säsongen med många avbokade gäster till följd av coronapandemin verkar det nu ha vänt och bokningarna strömmar in.

– Vi är hoppfulla inför säsongen med tanke på de bokningar och förfrågningar vi har fått, så tror vi på  en bra säsong, säger Mikael Hallin, vd Colmis biltestföretag.

Full gång i februari

Om allt går enligt planerna så kommer ett 20-tal bolag med 350-400 ingenjörer att finnas på plats i Colmis under högsäsongen. 

– I mitten av februari kommer biltestverksamheten att vara i full gång, säger vd:n Mikael Hallin. 

Även Anna Nordqvist på Cartest i Arjeplog tror på en bättre biltestsäsong.

I klippet berättar Mikael Hallin, vd på Colmis om kommande biltestsäsong och den eventuella komponentbristen till följd av coronapandemin. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.