Två personer avled efter att en malmbil och personbil kolliderade i Vittangi, Kiruna kommun, under torsdagmorgonen. Foto: Privat

Blixthalka i Norrbotten – fem trafikolyckor på kort tid

Uppdaterad
Publicerad

SOS alarm meddelar att det råder blixthalka på flera ställen runt om i Norrbotten. På mindre än en timme inträffade fem olyckor i Gällivare, Boden, Vittangi och Luleå.

I Vittangi, Kiruna kommun, kolliderade en malmbil med en personbil och vägen stängdes av helt under räddning- och bärgningsarbetet. Totalt tre personer färdades i fordonen.

– Det är stökigt med blixthalka på flera ställen, säger en SOS-operatör till SVT.

Senare på torsdagskvällen bekräftade polisen att två personer omkom i olyckan. Läs mer om det här.

Bilvolt i Boden

I Bodens kommun inträffade en singelolycka mellan Vändträsk och Alträsk. Föraren körde av vägen och voltade.

– Chauffören är i 30-årsåldern och skadade sig lindrigt. Han kommer att få lämna akuten på Sunderby sjukhus för att åka hem, skriver Region Norrbotten i en skaderapport.

Två personer till sjukvård

På väg 94 i höjd med Alvik utanför Luleå inträffade två olyckor – bland annat voltade en bilist. Det finns inga uppgifter om skador i samband med den olyckan, däremot i den andra som var en dikeskörning.

– Två personer har förts med ambulans till sjukvården, säger Marie Andersson, presstalesperson vid polisens ledningscentral (RLC).

Klockan 11:41 meddelar regionen att en man i 70-årsåldern samt en man i övre tonåren fortfarande vårdas för lindriga skador på Sunderby sjukhus.

Ung kvinna allvarligt skadad

I Dokkas utanför Gällivare voltade en cementbil.

– En kvinna i 20-årsåldern skadades allvarligt och vårdas på akuten vid Gällivare sjukhus, skriver Region Norrbotten i en skaderapport.

Artikeln uppdateras när mer information finns.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.