Johanna Hellgren var en av Boden Handbolls bästa spelare i dubbelmötet med Celje. Foto: Robert Nyholm/TT

Boden Handboll vidare i Europacupspelet

Uppdaterad
Publicerad

Boden Handboll vann övertygande mot ZRK Z'Dezele Celje i returomgången av Challenge cup – segern innebär att laget avancerar till nästa omgång.

SHE-laget gjorde en rejäl uppryckning efter lördagens match mot det slovenska laget Celje som slutade oavgjort 27-27, trots att Boden haft en stor ledning.

– I första matchen spelade vi lite för svårt. Vi kom inte riktigt upp i den nivå vi har, trots att vi har mycket mer fart och är mer fysiska än de är så utnyttjar vi inte det fullt ut. Vi kan stänga matchen tidigt, men låter dem komma in i matchen, hela laget var missnöjda med den matchen och sa att vi skulle snäppa upp oss till nästa, säger tränaren Kenneth ”Kekke” Harlin.

Klar seger

Det gjorde Boden handboll, som till slut vann söndagens returmöte med hela 39-28. Enligt Bodentränaren var hans lag överlägset i den första halvleken och man kunde därför spela av den andra.

– Den andra matchen fick vi precis dit vi ville. Vi försökte spela tufft bakåt och sen springa mycket och få högt tryck när de var oorganiserade i försvaret.

Harlin lyfter fram spelare som Sara Nordström och Johanna Hellgrens insatser i helgen.

– Många spelare har gjort det jättebra, men de har inte varit in i förstasexan men tagit jättestort ansvar och gjort det på ett bra sätt.

Välbehövlig seger

En välbehövlig medgång för Boden som endast tagit en poäng i seriespelet då man förlorat åtta av nio matcher i SHE. Nu hoppas man att segern i Challenge cup blir ett lyft för lagets självförtroende efter landslagsuppehållet.

– När man haft motgångar ett tag och får en klar seger så är det klart att det ger en mental ”boost” och en skön känsla i laget. Nu har vi nästan fyra veckor på oss att träna och sätta stabiliteten i laget så vi kan gå in och göra de sista matcherna i serien innan jul på ett bra sätt också, säger Harlin.

I nuläget är det oklart vem Boden möter i nästa omgång, det avgörs efter lottning.

Challenge cup är en av tre europacuper och rankas efter Champions League och EHF European cup.

MATCHFAKTA

Boden Handboll – ZRK Z'Dezele Celje 39-28 (22-14)

Bodens målskyttar: Paulina Masna 8, Sara Nordström 5, Ekaterina Lubyanaya 5, Emmy Nordmark 4, Andrea Johansson 4, Andrea Johansson 4, Annica Ölén 4, Johanna Hellgren 3, Kristiane Stormoen 3, Julie Soulard 2, Faith Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.