Det har varit en hätsk stämning runt nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen NMR:s valtält i Boden i dag.

Bråkigt vid NMR:s valtält i Boden

Uppdaterad
Publicerad

Det var bråkigt och en hätsk stämning runt nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen NMR:s valtält i Boden under torsdagen. Det var oroligt mellan ungdomar och medlemmar från NMR.

En anonym politiker berättar:

– Det har varit många unga engagerade ungdomar som gått runt och pratat med folk i valstugorna idag men när de kom till NMR:s valtält blev det bråk.

Funderar på att polisanmäla

En representant från Boden mot rasism, som också vill vara anonym, berättar:

– Vi har kommit hit till valstugorna i Boden för att stötta ungdomarna, många är väldigt unga. Det har förekommit både hårda ordkonfrontationer och fysiskt våld, men nu verkar vi ha fått bort de flesta unga härifrån. Vi överväger att anmäla det vi sett eller alternativt stötta de ungdomarna som eventuellt vill anmäla.

Vakter och polis har fått gripa in

– Vi ger inga kommentarer om det som hänt eftersom vi ska vara opartiska, säger en av vakterna.

En restaurangägare i närheten säger sig också ha varit tvungen att gripa in under torsdagseftermiddagen.

Hoppade över staketet

– Jag stod och tittade på allt bakom staketet till min restaurang då jag såg en liten flicka som kastade NMR:s flygblad på marken tillsammans med några andra ungdomar, säger restaurangägaren.

Sedan menar restaurangägaren att en man tog tag i flickan hårt med båda händerna och knuffade henne.

– Då hoppade jag över staketet och drog undan henne därifrån för hon var ju bara ett barn i 13-årsåldern, säger restaurangägaren.

SVT har sökt NMR:s representant Bo Nilsson i Boden för en kommentar. Det är ännu osäkert om det kommit in någon anmälan till polisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer