En villa längs Norra Byvägen i Kangos är helt övertänd. Det är än så länge oklart varför branden startade. Foto: SVT Grafik

Villa i Kangos brinner för fullt: ”Helt övertänd”

Uppdaterad
Publicerad

En villa i Kangos i Pajala kommun brinner är just nu på väg att brinna ned till grunden. – Den är helt övertänd, säger Peter Lindahl, inre befäl på räddningstjänsten.

Branden startade strax efter klockan 16:00 på onsdagseftermiddagen i ett uterum till en villa i Kangos. Boende i villan tog sig ut och ingen ska ha kommit till skada. Räddningstjänsten från Junosuando är där just nu men då villan är övertänd jobbar man istället med att skydda närliggande hus.

– Huset står bredvid massa andra villor, garage och uthus så då måste man skydda det som ligger runt omkring. Men räddningstjänsten i Pajala är på väg med förstärkning, säger Peter Lindahl, inre befäl.

Skottar snö

Två traktorer håller just nu på att skotta snö för att hjälpa husen i närheten av branden. Klockan 18:15-tiden uppgav inre befäl att man har lyckats förhindra någon spridning av branden.

Brandmännen är fortfarande kvar på platsen, men man har börjat avveckla arbetet för att sedan lämna platsen. Det är i nuläget oklart varför branden startade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.