Brister på SSAB

Uppdaterad
Publicerad

Arbetsmiljöverket har funnit flera brister vid en inspektion på SSAB i Luleå.

Arbetsmiljöverket genomförde inspektionen den 2 september. Fyra brister kunde konstateras. Bland annat hittades i mekaniska verkstaden en pelarborrmaskin och en bänkslipmaskin på stativ som inte säkrats mot tippning, någonting som enligt Arbetsmiljöverket tyder på att skyddsrond inte genomförts.

– Det är ju naturligtvis brister som måste åtgärdas, de borde inte ha funnits. Det är bara ett förbiseende från SSAB:s sida. Pelarborrmaskin till exempel ska ju vara fast förankrad i golvet. Det var inga allvarligare brister, men brister som ska åtgärdas, säger Roger Forsberg, facklig representant på SSAB, som deltog i inspektionen.

SSAB i Luleå

Arbetsmiljöverket kommer att göra ett uppföljningsbesök på SSAB för att se om bristerna är åtgärdade.

SSAB:s kommunikationschef i Luleå, Sara Blix, har inte läst resultatet av inspektionen men säger att SSAB hela tiden jobbar med arbetsmiljön.

– Det är ju svårt att säkerställa allting hela tiden, det kommer ju alltid nya saker, men det är därför vi har ett förebyggande och ett kontinuerligt arbete med arbetsmiljön, säger Sara Blix.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SSAB i Luleå

Mer i ämnet