Hundrals jobb bort på SSAB

Uppdaterad
Publicerad

Omkring 270 jobb försvinner när SSAB lägger ner verksamhet i Borlänge och Virsbo. Även i Luleå finns det risk att jobb försvinner, uppger Norrbotten-Kuriren.

–  En översyn pågår även i Luleå för att fånga synergier och effektivisera. I det ingår en minskning av antalet tjänster, kollektivanställda och tjänstemän. Vi har inte specificerat några siffror externt ännu. Det finns inga siffror, säger Tommy Löfgren, kommunikationschef vid SSAB Europé, till Norrbottens-Kuriren.

Samgående med Ruukki

SSAB meddelade i februari att bolaget planerar att flytta delar av produktionen i Borlänge till andra anläggningar i Finland och Sverige. Där försvinner nu cirka 220 jobb.

I våras beslöt SSAB att produktionen av ledningsrör i Virsbo skulle läggas ner. Drygt 50 tjänster försvinner där. Neddragningarna är en konsekvens av samgåendet med finländska Ruukki.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.