Robert och Tage Fjellborg, släktingar till den försvunne mannen, berättar i videon ovan hur de senaste dagarna har varit. Foto: Thommy Johansson/SVT

Anhöriga till försvunne mannen var aldrig oroliga: ”Tre dagar ska han klara”

Uppdaterad
Publicerad

Robert Fjellborg sträckkörde 56 mil, från Umeå till Gällivare, för att hjälpa till i sökandet av sin farbror som försvann i söndags.

Och idag, onsdag, hände det som familjen väntat på – helikopterpersonalen gav en tumme upp.

I söndags anmäldes en manlig älgjägare i 75-årsåldern försvunnen norr om Killinge, Gällivare kommun. Efter en stor sökinsats under flera dygn med helikoptrar, fjällräddare och soldater hittades mannen vid liv och relativt god vigör på onsdagsförmiddagen.

Brodern litade på mannens erfarenheter

Den försvunnens bror, Tage Fjellborg, och hans brorson, Robert Fjellborg, valde att hjälpa till i sökandet då de båda är bekanta med markerna. Tage Fjellborg hade dock inga tvivel på att deras släkting skulle klara sig i den blöta terrängen.

– Tre dagar ska han klara utan problem!

Fick en tumme av helikopterpersonalen

Men det var först när de såg helikoptern landa på håll som Robert och Tage fick en tumme upp av helikopterpersonalen – och förstod att det hade gått bra. I videon ovan berättar de hur de senaste dygnen har varit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.