• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Larmet kom vid 15.43 på måndagen. Foto: Mapcreator

Bussar i krock på E10 i höjd med Hakkas – tre till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En skolbuss och en linjetrafikbuss krockade under måndagen på E10 norr om Hakkas i Gällivare. Tre personer fördes till sjukhus för vård, varav en med ambulanshelikopter.

Larmet om olyckan inkom 15.43. Flera resurser från räddningstjänsten och ambulansen, varav en helikopter, larmades till olycksplatsen.

– Det är två bussar som har kolliderat. Det är en buss som har kört på den andra bakifrån, säger en operatör på SOS Alarm.

Tre förda till sjukhus

Runt 20 personer befann sig i den ena bussen i samband med krocken. Det är inte känt hur många som färdades i den andra bussen.

Inledningsvis fördes två personer till sjukhus med ambulans, varav en med helikopter. Efter en stund fördes även en tredje person till sjukhus.

Enligt uppgifter till P4 Norrbotten ska personerna, som var elever, ha skadats lindrigt.

Vägen var helt avstängd under räddningsarbetet, men vid 17-tiden kunde trafiken rulla på som vanligt igen.

Vet du med om olyckan? Kontakta oss via facebook eller mejla norrbotten@svt.se. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.