Cape East blir åter asylboende

Uppdaterad
Publicerad

Antalet asylsökande som kommer till Sverige just nu gör att Cape East nu åter igen öppnas som tillfälligt asylboende.

Många söker asyl i Sverige just nu och behovet av boendeplatser ökar sedan en tid tillbaka. Därför tecknar Migrationsverket återigen avtal med Jokarjo AB för att driva det tillfälliga asylboendet Cape East. Det skriver Migrationsverket i ett pressmeddelande.

Boendet vid Cape East blir ett tillfälligt asylboende med avtal som gäller från och med den 3 september fram till 31 december i år. Då behovet av boendeplatser nu ökar i hela landet kan de första personerna anlända redan till helgen. Därefter kommer troligen allt fler att flytta in de kommande veckorna. Boendet får enligt avtal ta emot upp till 350 personer.

Flyktingar i Norrbotten

Migrationsverket prioriterar vanliga lägenheter när man ska erbjuda de som kommer till Sverige någonstans att bo medan de väntar på att få sin asylansökan prövads, skriver man vidare i pressmedddelandet.

I våras valde Migrationsverket att säga upp avtalet med Jokarjo AB. Men under augusti i år har antalet asylsökande ökat tillfler än 2600 människor per vecka och antalet människor som söker asyl i Sverige tros komma att ligga på fortsatt höga nivåer resten av 2015.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flyktingar i Norrbotten

Mer i ämnet