Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du Gunnar Selbergs reaktion på Centerpartiets dystra valresultat i Kiruna kommun. Foto: Thommy Johansson/SVT

Centerpartiet stora förloraren i Kiruna: ”Får betala för nödvändiga beslut”

Uppdaterad
Publicerad

Centerpartiet med kommunalrådet Gunnar Selberg i spetsen backar kraftigt i kommunvalet i Kiruna. Partiet ser ut att tappa 23 procentenheter samtidigt som Socialdemokraterna ser ut att öka med över 15 procent.

Selberg tror att man tappat många borgerliga röster lokalt för att Centerpartiet gått över på vänstersidan på riksplanet. Dessutom ger han motståndarna en känga.

– Oppositionen skulle ha haft bättre faktakoll i det man gått ut med. Det är halvsanningar och en del direkta lögner, säger han.

Följ dina lokala nyheter om valet i Norrbotten

I klippet svarar Gunnar Selberg på vad han själv har för ansvar över valresultatet.

Han blir nytt kommunalråd

Socialdemokraternas uppsving gör att allt pekar på att Mats Taaveniku, gruppledare i Socialdemokraterna, blir nytt kommunalråd i Kiruna.

Hör hans reaktion och hur han ser på den nära framtiden efter valet i klippet nedanför.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Socialdemokraternas gruppledare Mats Taaveniku om det framgångsrika kommunvalet i Kiruna. Foto: Thommy Johansson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Följ dina lokala nyheter om valet i Norrbotten

Mer i ämnet